1/3

Uluwatu Villa

Sentul, Indonesia

Category

Project Year

 Area Size

Hospitality

2012

2864 m

Nowayds, a house is not just a place for rest. Other activities such as work, sports, and hobbies must be done at home. Rumah Pejaten is a renovated house with the addition of space according to the owner's activities. The design of the house indeed maximizes the land to become permanent spaces. Makes the green area in ground becomes narrow. Even so, as a sense of responsibility to replace green land and reduce sun exposure, the building facade has been changed using a vertical garden. The krowakism creates a double-high ceiling helps to visually expand the space, accelerate air circullation, and maximize natural lighting.

Beautifully standing on the soaring limestone hills of Uluwatu area of Bali, the land for the rsort villa covering an area of 637 m2 blatantly overlooking the Ocean of Indonesia. The owner aims to create a resort villa with 4 bedrooms, dining room, family room, pool are, nad viewing deck aptyly adoned with the captivatingly selected decorations. The well-appointed architectural design consists of a composition of several private building masses stylishly combined with a chic public outdoor space oriented to a cozy open space and an ulramarine view of matchless Indonesian Ocean. The architectural mass space is well-structured in such a way that the entire space of this ocean-themed villa is showered by sunlight and enjoys good ventilation throughout the day. Design development and material selection is done meticulously to offer the true impression of modern resort with a touch of local identity

See more projects
Back to home